מבט לשבוע הקרוב – 7.3.21

השבוע שהיה והשבוע וזה שיהיה

7.3.21

השבוע בשוק ההון

כמו בשבוע שעבר, יום המסחר הראשון של השבוע בת”א יפתח עם פער ארביטראז’ שולי של 0.3%. אחרי שבוע מסחר תנודתי שהיה מלא בחוסר ודאות כאשר יום חמישי הסתיים בירידה של 0.75%  ובסיכום שבועי סך הכל בירידה של כ 0.7%. לעומת העולם ובפרט וול סטריט תל אביב יצאה בזול.
להערכתי הפתיחה תהיה עצבנית, אחרי שכמו בשבוע שעבר המסחר יתנהל בהמתנה וציפייה להתבהרות התמונה מכיוון וול סטריט, שסגרה שבוע מסחר עצבני ולא ברור.
כאשר ביום שישי דווקא סגרו המדדים המובילים בין 1.5 ל 2 אחוז, אך במהלך יום המסחר ביקרו בטריטוריה האדומה, מה שמעיד על העצבנות וחוסר הודאות בשוק ובמסחר.

כמו בשבוע הקודם, אני מעריך כי לאחר שבוע של חוסר ודאות וירידות שלדעתי עדיין לא הסתיימו, גם בעקבות עליית התשואות על האג”ח הממשלתי והחשש מאינפלציה שתשתולל ואלי הגעתו של מיתון שמחכים לו מתחילת משבר הקורונה ובעצם עדיין לא ניכר בשטח(פרט למליוני מובטלים ברחבי העולם, נתוני הוצאות הצרכנים מעידים דווקא על התחזקות).
לפני כשבוע אושרה בקונגרס תוכנית הסיוע הכלכלית בסך של כ 1.9 טריליון דולר(ואושרה בשעות האחרונות ברוב דחוק בסנאט), סכום אסטרונומי שאמור לתמוך בכלכלה אך בפועל הוא זה שמכניס אותה לסחרור מהחששות לאינפלציה.
אני חוזר ואומר אני מאמין שבשבועות הקרובים נשמע תוכניות למיגור אפשרות האינפלציה ואיזון בתשואות האג”ח ככה שהשווקים ירגעו אך בנתיים נראה ירידות שמאוד לגיטימיות, מתבקשות והגיוניות אחרי רצף עליות שנמשך כמעט מאמצע מרץ שנה שעברה.
במידה ואלו לא יקרו יתכנו ירידות והסערה יכולה להתגבר(כתבה המתייחסת לסערה בשווקים)
מזכיר שוב שככל שעובר הזמן הנתונים על ירידת התחלואה, התרחבות החיסונים, ההקלות במגבלות הקורונה ופתיחת המסחר אין מנוס משיפור והתאוששות של השווקים אבל אולי רק אחרי התיקון המתבקש.

השבוע אתן דגש לסקטורים ולא למניות – בעולם ולא דווקא בארץ או בוול סטריט מכיוון שלראייתי יהיה דמיון בתחומים, אולי שוני בעוצמות אבל קווי דמיון:
  • הבנקים – מדד הבנקים בישראל סיכם את השבוע בעליה של כ 4%, כאשר הבנקים הפגינו עוצמה ויציבות. השבוע יהיה מבחן ליציבות והעוצמה הזו, כאשר הסערה סובבת סביב עוצמת המשק(בכל מדינה) והמשך תהליך היציאה ממשבר הקורונה. מאמין כי הבנקים ימשיכו להפגין עוצמה אבל גם להן תיתכן נקודת שבירה מעצם האיום של הסערה בוול סטריט. לדעתי, עוצמת הבנקים בהכרח תעיד על התאוששות המשק וכיוון השוק.
  • נדל”ן – תחום הנדל”ן לדעתי גם הוא יכול להעיד על עוצמת השוק והכיוון אליו נלך.
    ככל שחברות הנדל”ן יפגינו עוצמה, יציבות וגידול כך ישתקף כי המשק צולח את המשבר.
    כמו הבנקים גם מדד הנדל”ן לדעתי הוא אינדיקציה משמעותית להמשך וגם הוא יכול לתת לנו כיוון.
  • הקמעונאיות – כמו הבנקים והנדל”ן לדעתי גם הרשתות הקמעונאיות הן הברומטר של הכלכלה. דוחות טובים שלהן יכולים להעיד על חוזק המשק ולתת דחיפה לשוק ולאותת על כיוון.
  • תחום הטכנולוגיה – בתחום הזה דווקא כן אתן דגש לוול סטריט שם מניות הטכנולוגיה “חטפו” בעוצמה רבה יותר את הירידות והסנטימנט השלילי, בעיקר בגלל שהן עלו בעוצמה.
    בנוסף בתחום הטכנולוגי “קפצו” הרבה מניות שמבטיחות להיות הדבר הבא, מה שלא בהכרח נכון. למרות שדווקא בתחום הטכנולוגי אני חושב שחברות יידעו לתת את המענה לעולם שהשתנה בעקבות משבר הקורונה ודווקא הן אלו שידעו לעשות את ההתאמות לעולם החדש, בצורה טובה יותר מתחומים אחרים.

והסוחרים רק מבקשים לראות מסכים ירוקים

כמו שאתם יודעים, אני לא ממליץ בדרך כלל אבל הפעם אחרוג ממנהגי.
ההמלצה שלי היא מאוד פשוטה – אל תעשו מעשים אימפולסיביים, אל תמהרו לקפוץ על עגלה שאתם לא יודעים לאן נוסעת.
אף אחד לא בורח לכם אם אתם בחוץ חכו עד שיעבור זעם, אם אתם בפנים תשקלו טוב כמה אתם רוצים וצריכים את הכסף ובהתאם לצרכים שלכם תפעלו, אף אחד לא ידע להגיד לכם מה נכון בשבילכם.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: