
השבוע שהיה והשבוע וזה שיהיה
15.8.21
השבוע בשוק ההון
הרגשתם השבוע ירידות?הרגשתם שהשבוע תנודתי ופחות ברור?
כנראה שאתם מחזיקים הרבה מניות טכנולוגיה, השבוע היה חיובי מאוד ועם מגמה ברורה.
בכל יום נגענו בשיאים חדשים, אמנם בעוצמות נמוכות(כבר אמרתי שכדי לשבור את המחסום של השיא ולדבר על השיאים הבאים התנועה חייבת להיות בעוצמה).
לא פעם נתקלתי השבוע בחששות, חלקם מוצדקים על כך שהירידות כאן והנה מגיע המימוש.
אז כן בגבהים שאנחנו נמצאים הגיוני לחשוב על תיקון שיגיע וכן יש נתוני מאקרו שחלקם שליליים ויש מכניסים הרבה לחץ למערכת. במקביל ישנם נתונים חזקים מהרבה כיוונים, דו”חותת החברות מרבעון לרבעון משדרים עוצמה, חברות קטנות וגדולות רובן ככולן עוקפות את התחזיות ומדווחות על רווחים מרשימים כשרובן גם נותנות תשקיף חזק להמשך.
ואלו הנתונים, שבוע המסחר החולף בתל אביב הסתכם בעליה של 1.23%, כשמדד תל אביב 35 נמצא ב 1710 נקודות, 3 נקודות בלבד מהשיא. בוול סטריט השבוע היה חיובי פרט לנאסד”ק. כשהשבוע התאפיין בעליות וגם הדאו ג’ונס וה S&P כשמיום ליום שברו את שיאי כל הזמנים כשעלו עליות מדודות וזהירות בגבהים האלה, חריג היה הנאסד”ק שירד אך גם הוא רחוק 74 נקודות משיא כל הזמנים.
הנאסד”ק ירד 0.48% , הדאו עלה 1.29% ,מדד S&P עלה 0.88%.
את המסחר בת”א נפתח השבוע עם פער ארביטראז’ שלילי של כ 0.5%.
ממש כמו בשבוע שלפניו, השבוע החולף התאפיין באוירה חיובית, חיובית אבל זהירה ומהוססת, בעיקר מהקירבה לשיאים החדשים. אז כן הכיוון נראה חיובי וההתנהלות מושכת לשם, אבל חשוב לראות המשך מגמה בעוצמה גבוה יותר במיוחד כדי לדעת שהשיא הבא קרוב, אחרת אני יכול להעריך שהעליות יתחלפו בירידות. חשוב לזכור שזה אוגוסט והעולם ברובו בחופשות סוף שנה ולכן האוירה יותר מנומנמת ונפחי המסחר קטנים. ככל שהכיוון ימשוך למעלה בהמתנה לספטמבר, נראה שהפריצה לשיא חדש תגיע מהר מאוד. רעשי הרקע שסין מנסה לייצר בשווקים, נבלמים בעזרת הודעות חיוביות של ממשל ביידן שמעדכן ודוחף תוכניות תמיכה כלכליות, במשק בכלל ובתחום שוק ההון בפרט.
פרט מעניין נוסף, בסוף השבוע התפרסם נתון שלכאורה מאוד שלילי, המציין כי מצב המזומנים בשוק מאוד נמוך. לכאורה שלילי, מכיוון שבמצב כזה מדובר על כך שאין כח קניה אבל מצד שני אני רק יכול לשאר שהממשל יקח את הנתון הזה כריבאונד לתוכניות תמיכה כלכליות נוספות שיזניקו את המשק האמריקאי עוד קדימה. זאת ללא איום האינפלציה שמנסים להחדיר למשקיעים, איום שגם הוא לדעתי לא יפגע בשוק ההון מכיוון שבמצב כזה נתוני החברות יהיו גבוהים משמעותית לעומת רבעונים קודמים וכך תיווצר תמונה של צמיחה ובהתאם ביקוש ועליה במניות החברות.
למרות החיוביות והאופטימיות שלי שהכיוון הכללי הוא כלפי מעלה, אני מעריך שבשבועיים האחרונים של אוגוסט נראה גמגום ואפילו משיכה כלפי מטה, לאור השיאים במדדים וגם החששות הברורים מהגל הרביעי של הקורונה בכל העולם. כשבטווח הבינוני והארוך אני חושב שנמשיך לראות לשיאים חדשים. (מבט לשבוע -8.8.21).
עונת הדו”חות נמצאת כאן ובגדול, משבוע לשבוע הנתונים המתפרסמים הם חיוביים והם אלו שדוחפים את השווקים למעלה. אז הדו”חות עוד כאן וממשיכים בקצב, בתקווה שהאופטימיות תשמר והתוצאות יתנו לנו תמונה ברורה יותר ובתקווה חיובית להמשך השנה (לכתבה על סיכום הרבעון השני). כאמור, גם השבוע החולף היה עמוס דו”חות וגם הוא היה חיובי ברובו, חשוב מאוד להמשך (לכתבה המלאה איך ומה להסתכל בדוחות רבעוניים). כשהמדווחות המעניינות משבוע שעבר בניהן:
AMC, NIO, PALANTIR DISNEY – הכו את התחזיות שהמאכזבות הן LUMINAR ,WISH WIX
השבוע יהיה מעניין לא פחות כשמספר גדול של חברות קמעונאיות יפרסמו, בניהן WALMART,TARGET,מייסיס ועוד ובנוסף אליהן שתי ענקיות טכנולוגיה סיסקו ואנבידיה(קישור לניתוח סיסקו – וכמובן גם אנבידיה)


שבוע חיובי ברובו – הדו”חות ימשיכו לדחוף קדימה?
כמו שאני מזכיר בשבועות האחרונים הביצועים של הסקטורים לדעתי מעידים על חוזק השוק והמשק ויעידו על היציאה מהמשבר והדשדוש לקראת תפיסת כיוון ברור יותר.
בין הסקטורים בעולם יש דמיון רב וכמעט באופן קבוע הביצועים דומים לכן ההתייחסות מבחינתי היא ההשלכה על הביצוע בכלל השווקים:
- הבנקים – ביצועי מניות הבנקים מהם ניתן יהיה לראות כלי שיקוף של המצב במשק ולהשוות לשאר העולם. לדעתי, עוצמת הבנקים בהכרח תעיד על התאוששות המשק וכיוון השוק וככל שהמגמה תימשך ותגבר כך נצא מהר ובעוצמה מהחולשה. סוגר שבוע שלישי ברציפות של עליות עם עליה עוצמתית של כ 4.7%. יהיה חשוב לעקוב אחרי תוצאות הבנקים וחברות הפיננסים בארה”ב שיכולים להעיד על כלל הענף בעולם וכנראה ישפיעו על המסחר בהם.
- נדל”ן –גם תחום הנדל”ן לדעתי, מעיד על עוצמת השוק והכיוון אליו נלך.
ככל שחברות הנדל”ן יפגינו עוצמה, יציבות וגידול כך ישתקף כי המשק צולח את המשבר.
כמו הבנקים גם מדד הנדל”ן לדעתי הוא אינדיקציה משמעותית להמשך וגם הוא יכול לתת לנו כיוון. השבוע מדד הנדל”ן סיכם בירידה שולית של כ 0.09% . כמו שאני תמיד מדגיש, נתון מניות הנדל”ן מעיד על עוצמה והתאוששות וכיוון שלפחות המשק הישראלי הולך אליו. נדרש לבחון בשבועות הקרובים את התוצאות לאחר הירידות, חשוב לזכור שמתחילת השנה המדד עומד על כ 17% עליה, לכן הירידות הגיוניות.
- הקמעונאיות – כמו הבנקים והנדל”ן גם הרשתות הקמעונאיות הן הברומטר של הכלכלה.
בשבועות האחרונים ענף הקמעונאיות בארץ חווה טלטלה, אני הערכתי שהכל התחיל מאז רכשה אלקטרה צריכה את יינות ביתן, מה שגרם לחששות, כשבפועל כבר עברה תקופה ארוכה והירידות נמשכות. אולי חלק ממימושים אחרי השיאים שהגיעו במהלך תקופת הקורונה ואולי זו חולשה אמיתי שצריך לחשוש ממנה. כרגע למרות שאני מייחס לתחום חשיבות אני חושב שאין קשר בין מצב החברות למצב המשק והתנהלות השוק.
השבוע מניות הקמעונאיות בארץ סיכמו בעליה ממוצעת של כ 0.8%.
- תחום הטכנולוגיה – בתחום הזה דווקא כן אתן דגש לוול סטריט שם מניות הטכנולוגיה בולטות מאוד ומרכזות עניין והשפעה על העולם כולו. כאשר חברות הטכנולוגיה הגדולות דיווחו על עליה והתחזקות ברווחים ובפעילות אך למרות זאת מדד הנאסד”ק סיכם שבוע בירידות. מדד הטכנולוגיה, בארץ סוגר שבוע עם עליה זניחה של 0.04% בזמן שהנאסד”ק ירד בכ 0.48%.
שבוע 9 מתוך 13 האחרונים סיים המדד בעליות מרשימות ולכן פחד הגבהים שמורגש ולמרות זאת אני מעריך שהפריצה עוד לפנינו.

כל כיוון מסחר ללא בסיס אמיתי – כנראה שיתחלף במגמה חזקה
לסיכום, השבוע החולף הסתכם חיובי מאוד אבל לא בשביל הטכנולוגיה, עם נגיעה במקביל לרתיעה מהפסגה. בימים רגילים לא סימן טוב להמשך, מכיוון שאת הפסגה צריך לכבוש במהירות. השבוע בגלל הקושי בגבהים, קיבלתי את הרושם שיתכנו מימושים שבין 10 לאפילו 15 אחוז וזאת לכבוד סיום חופשות הקיץ בעולם ולקראת החזרה לשיגרה באזור אמצע ספטמבר. לכן, תמשיכו להיות ערניים ולא שאננים, נראה שבמיוחד בגבהים האלו יהיה קל יותר לממש את הרווחים, מימושים שיכולים להמשך שבועיים שלושה עד לחזרה לעניינים בספטמבר. כשסין לא תורמת ליציבות ומנסה לערער את הבורסה אבל מאמין שגם עליהם הגל הזה יתגבר.
בכל שבוע אזכיר כמה חשוב לזכור, להתנהל ולהשקיע מאוזן(סקירה מלאה להשקעה מאוזנת), להיערך למצב של עליות זה קל אבל צריך לדעת להכין את עצמנו גם לירידות. להתנהל נכון כדי שלא נמצא את עצמנו עושים טעויות וחוששים מירידות שבתיק מאוזן רק יכולות לחזק את התיק בהמשך.
לעוד מניות שאולי יעניינו אותך – חדר הניתוח

לעוד מידע – מומלץ לבקר גם בבלוג החתול הפיננסי

גילוי נאות: מחזיק במניות: CSCO, NVIDIA, המצוינות בסקירה. וככזה הנני בעל עניין ישיר בניירות אלו. האמור מוגש כבסיס למחקר ראשוני — אין לראות בכתוב המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך, לרבות ניירות הערך שהוזכרו לעיל, ו/או כייעוץ השקעות ו/או כתחליף לייעוץ השקעות המותאם לצרכיו המיוחדים של כל אדם