
מקדונלד – McDonald’s Corporation (MCD)
מקדונלד, מי לא מכיר מקדונלד, הסמל למזון המהיר, נוסדה בשנת 1940 והיום מחזיקה קרוב ל 40 אלף סניפים ומעל ל 200 אלף עובדים ברחבי העולם. לא נשמע מרגש או מחדש, סך הכל מוכרים המבורגרים. אז זהו שלא, מקדונלד כחברה היא מערך עולמי ומשומן למכירת מזון. היא אמנם חוותה זעזוע לפני מספר שנים כאשר הצביעו עליהם כאשמים בהשמנה העולמית. בשנים האחרונות הם מובילים מהפך שלם ואפשר להגיד חלוצים בשינויים והתאמות למזון מהיר, זול ויעיל במקביל לטרנד הבריאותי והמקפיד למלחמה בהשמנה. החברה פרוסה ב 120 מדינות ומוכרת ל 68 מליון לקוחות ביום, לחברה שיתוף פעולה עם חברת uber eat – מקביל לתן ביס או WOLT ובעלת מספר רשתות מזון קטנות שאותן כאסטרטגיה החליטה למכור ולהישאר ללא אחזקה במסעדות שהן לא מקדונלד
באזור שנת 2012 , ככל שמודעות התזונה התגברה ולאחר המיתון שפקד את ארה”ב החל מ 2008 ועד לשנת 2010-11 מקדונלד דיווחה על ירידות במכירות החודשיות לראשונה אחרי 9 שנים ובשיא המשבר בשנת 2014 מקדונלד דיווחה על ירידה במכירות הרבעוניות.
אירועים אלו גרמו לחברה לעשות חושבים ולשנות כיוון בכל הקשור לתזונה, שיווק וקהל יעד וכמובן אפיקי ומנועי צמיחה(מה שכדאי לכל משקיע לחפש).
ב-2020 הכנסות החברה היו כ 19 מיליארד דולר, ירידה של סך הכל 10% לעומת 2019 כשאלו תוצאות של סגרים ושנת קורונה שמאוד פגעו בענף המזון. לעומת זאת את הרבעון הראשון לשנת 2021 החברה פתחה חזק עם הכנסות של כ 5 מיליארד דולר, עליה של כ 9% לעומת הרבעון המקביל וצריך לזכור שאלו תוצאות מרבעון בו התחיל הגל השלישי של הקורונה בארה”ב. בשורת הרווח המגמה הייתה זהה, כאשר 2020 הסתכמה ב רווח של כ 10 מיליארד דולר, ירידה של כ 13% מ 2019. כאשר את הרבעון הראשון סיימה ברווח של כ 2.7 מיליארד, עליה של כמעט 14% לעומת הרבעון המקביל. אחוזי רווח מאוד גבוהים ביחס להכנסות ובטח בענף המזון ובהתאם רמת הרווחיות של מקדונלד מדורגת מאוד גבוה(9 מתוך 10 במדד הרווחיות). בדוחות גם דיווחה החברה על רמת מכירות שעלתה בכ 14% ותנועת לקוחות שזהה לתקופה של טרום הקורונה.

חלק מהחלום האמריקאי
בהמשך לדוחות החברה לרבעון הראשון של 2021, היתרונות שאני רואה בחברה הם שהחברה עברה את הזעזוע שלה בשנת 2014 שאמנם כבר רחוקה מאתנו, אבל כבר אז הבינו שאי אפשר לנוח על זרי הדפנה ותמיד צריך לחדש. ולכן החברה החלה מאז שנת 2019 לשתף פעולה עם חברות כמו WOLT ותן ביס ולעבור למכירות דיגיטאליות, מה ששימר את יכולת המכירה של החברה ובמיוחד לאחר עידן הקורונה. בנוסף, החברה החליטה להקים מועדון חברים שעל פי סקרים שערכו מחזיר לקוח ממוצע, 3 פעמים נוספות בחודש (תחשבו על 68 מיליון לקוחות שבאים עוד 3 פעמים מעבר לפעמים שגם ככה באו). לא לשכוח את בתי הקפה שהחברה מקימה ומגבירה את הפריסה העולמית שלה בתחום וכך מגדילה את חלקה. החסרונות שאני רואה הם התחרות הקיימת באופן מתמיד עם בורגר קינג (חזקים מאוד בארה”ב), אך אולי זה מה שישמר את הרצון של החברה להתחדש. בנוסף ישנה תמיד הדעה והמגמה של שיפור המזון והרצון לאכול בריא יותר מה שמציב באופן מתמיד את מקדונלד באיום. חיסרון גדול הוא המכפיל רווח שעומד על כ 38, קצת גבוה ומסוכן לחברת מזון והחיסרון הגדול ביותר שאני רואה בחברה הוא רמת מזומנים נמוכה עד לכדי כמעט ואפס מזומנים בקופה. למרות שאת רמת המזומנים הנמוכה החברה יכולה לתרץ בחלוקת דיבידנד שנתי העומד על סך של כ 2.2% והתמדה בחלוקה והגדלה שלו כבר מעל ל 25 שנה ברציפות. הנתונים הללו מציבים את המניה בנקודת קניה מעניינת ששווה בחינה.
שער המניה | 236$ |
צפי ממוצע | 265$ |
צפי מקסימאלי | 360$ |
הערכה שלי | 360$ |
אפסייד לממוצע | 12% |
אפסייד מקסימאלי | 55% |
אפסייד להערכתי | 55% |
מבחינה טכנית 21 מתוך 21 המדדים מצביעים על קניה, המניה נמצאת אמנם אחרי עליה של כ 12% אבל לדעתי נמצאת בתחילת עליה וככל שנתוני הרבעונים יתפרסמו ויהיו חיוביים כך תהיה המגמה.
לסיכום, חברת מקדונלד – McDonald’s Corporation (MCD) היא חברה בעלת כח רב בשוק, אמנם לא מונופול אבל היא ה-מותג בעולם בכל הקשור למזון מהיר. שבמהלך תקופת הקורונה למדה ועשתה התאמות להתייעלות וחיזוק תחומים שמייצרים לה הכנסות וכמובן מגדילים את הרווחיות. לכן לדעתי החברה עם פוטנציאל צמיחה לטווח הארוך.

גילוי נאות: איני מחזיק במניות חברת מקדונלד – McDonald’s Corporation אך בוחן את מניות החברה וככזה בעל עניין אישי בהן. האמור מוגש כבסיס למחקר ראשוני — אין לראות בכתוב המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך, לרבות ניירות הערך שהוזכרו לעיל, ו/או כייעוץ השקעות ו/או כתחליף לייעוץ השקעות המותאם לצרכיו המיוחדים של כל אדם