
חברת LAZR – Luminar Technologies
השבוע בחדר הניתוח חברת LAZR – Luminar Technologies לומינאר טכלוגיות.
הינה חברה אמריקאית העוסקת בפיתוח חיישנים וטכנולוגיות(LIDAR – שילוב המילים באנגלית של לייזר ורדאר) המיועדים להיות משולבים ברכבים אוטונומיים לקראת עידן חדש בו על הכביש יהיו רק רכבים אוטונומיים. כמו ניו – NIO המוגדרת טסלה הסינית , גם חברת לומינר טכנולוגיות מגלמת בתוכה פוטנציאל אדיר של צמיחה מעצם הרצון של העולם והציפיה למעבר לרכבים אוטונומיים. לדעתי בשנים הקרובות יתנהל מרוץ אחרי הרכב האוטונומי הראשון וכולם ירצו לקחת בו חלק. לאחרונה הודיעה חברת VOLVO על שיתוף פעולה עם חברת לומינאר טכנולוגיות(לכתבה המלאה). לכן, לדעתי החברה והמניה Luminar Technologies – LAZR מגלמת פוטנציאל גידול ועליה מתמיד בשנים הקרובות אך כמו NIO משלבת תנודתיות גבוה מאוד אך לדעתי לכיוון אחד ברור של עליות.

Luminar Technologies, Inc– LAZR – LIDAR IS HERE
לדעתי לומינאר טכנולוגיות תספק תשואה גבוה לתיק מול סיכון שנראה יחסית קטן אך עדיין קיים וכזה ששווה את התעוזה
בתאריך 8/2/21 הייתה באזור שער של 31$
לאחר ארבעה ימים של עליות של כ 20% עומדת על שער של 37.7$ כאשר נראה שהזרוע עוד נטויה.
צפי אנליסטים מגיע בקצה העליון ל 46$
ג’ף בזוס צוטט לאחרונה שזו המניה החמה הבאה לדעתו.
ייתכן כי ג’ף בזוס(הבעלים של אמזון ואחד האנשים העשירים בעולם) ששואף להקים מערך רכבים חשמליים לשליחויות של אמזון מתכנן שיתוף פעול איתם, אבל זו רק ספקולציה שלי.
בהמשך לדעה החיובית שלי למניות טכנולוגיה ובמיוחד טכנולוגיות פורצות דרך ועוד בתחום חם כמו הרכבים האוטונומיים והחשמליים. אני צופה לה עוד הרבה יותר לאור השנה החולפת בה האנליסטים חזו שערים נמוכים ולא העריכו נכון את עוצמת ההתעניינות ופוטנציאל הרכבים החשמליים שקיבלו צפי נמוך בצורה משמעותית ממה שהם כיום ובכל שבוע עודכנו ההערכות כלפי מעלה כך Luminar Technologies לדעתי יגיעו לאזור של 60$ מהר מאוד.
אני רכשתי אותה ואני מאמין שהיא יכולה למצוא את עצמה בגבהים רציניים ולהיות שחקנית מרכזית בכל נושא הרכבים האוטונומיים והחשמליים.
שער המניה | 38$ |
צפי ממוצע | 40$ |
צפי מקסימאלי | 46$ |
הערכה שלי | 60$ |
אפסייד לממוצע | 5% |
אפסייד מקסימאלי | 22% |
אפסייד להערכתי | 60% |
גילוי נאות: מחזיק במניית חברת Luminar Technologies, Inc– LAZR וככזה בעל עניין אישי בהן. האמור מוגש כבסיס למחקר ראשוני — אין לראות בכתוב המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך, לרבות ניירות הערך שהוזכרו לעיל, ו/או כייעוץ השקעות ו/או כתחליף לייעוץ השקעות המותאם לצרכיו המיוחדים של כל אדם
שלום,
האם תוכל בבקשה לעדכן את הערכתך לאחר הארועים האחרונים?
נגה שלום
אני עדיין עומד מאחורי ההערכה שלי עם תיקון קל, מעריך שבחודשיים שלושה הקרובים יחזרו לכיוון ה 30$ ולטווח ארוך(חצי שנה עד שנה) יגיעו גם ל40$ עד 50$ ולא 60$ כמו שציפיתי).
כן חשוב לעדכן הערכות ופוזיציות במידה וישנן תנועות משמעותיות ולא צריך להיות מקובע.
במקרה הזה, כן המניה “חטפה” וירדה הרבה כמו הרבה חברות טכנולוגיה בחודשיים האחרונים עם צפי גדול והמתנה לבאות.