אפקט הפרפר

משקיע לטווח ארוך יבחן ביכולת העמידה בפיתוי והלחצים הקיימים

4.6.21

בשבוע שעבר פרסמתי כתבה בה התייחסתי להתאהבות במניות והדגשתי שלא כדאי להתאהב אהבה עיוורת במניות. כשכמו באהבה בין בני אדם חשוב  לנהל את האהבה הזו ולבדוק אותה בתדירות כזו שמודא שהאהבה הזו ממשיכה לספק לנו את הסחורה.(לכתבה המלאה – להתאהב).

השבוע, אציג את דעתי על מקרה הפוך ואולי זו אהבה אבל מסוג אחר. אהבה למעבר ממניה למניה, אהבת החיפוש המניה שעכשיו עולה יותר ומחר אחת אחרת שאפילו עוד יותר.
כמו פרפר שעובר מפרח לפרח במטרה למצוא עוד ועוד צוף, כך גם הרבה סוחרים (בעיקר יומיים) או אפילו משקיעים שלא בטוחים בבחירה שלהם. מעבר ממניה למניה, המחשבה שהבחירה לא נכונה ואולי הבחירה הייתה טובה אבל יש אחת אחרת טובה יותר. את הסוחרים היומיים אני מבין, זו השיטה, קונים מוכרים ושוב קונים ומוכרים, לא מחזיקים סחורה ביד יותר מידי זמן כי הם קונים כדי למכור. לעומתם בהגדרה, המשקיעים קונים כדי להמתין ולראות עליות ותוצאות, משקיעים מכספם וזמנם (משקיעים גם מחשבות, דאגות וציפיות…..).

פרפר שמגיע לפרח לינוק את הצוף, בחר אותו כנראה בקפידה, אולי הלך ליועץ פרחים למציאת צוף ואולי הוא עבר קורס מתקדם ליניקת צוף או שפשוט למד בעצמו איך למצוא פרח איכותי עם צוף מתוק. הוא יבחן את הפרח, את הגודל שלו, את הגבעול ועלי הכותרת ויעריך את כמות הצוף. אחרי שכבר מצא את הפרח המובחר, הוא מתחיל בעבודה והוא יונק ויונק עד שנגמר ואז עובר לפרח הבא וכך הלאה.
הפרפר לא יעזוב פרח באמצע עד למיצוי הפוטנציאל שלו, גם כשיש קצת רוח וגם שהפרח מתנדנד, אלא אם יקרה משהו חריג מאוד, כי יש לו סבלנות והוא יודע שככה זה ביניקת צוף ינק את הצוף בקצב שלו. בהשקעה לטווח ארוך כמו פרפר, נדרשת בחינה של המניה בה נרצה להשקיע וכשנתחיל, נמתין, יתכנו רוחות ונדנודים שיורידו קצת את המניה. לטווח ארוך, כל עוד שבמניה היה פוטנציאל אמיתי ועשינו את הבחינה המעמיקה, בדקנו את גודל החברה, את המבנה ואופי העבודה שלה וכמובן העיסוקים והכי חשוב ההכנסות והרווחים, אז אין סיבה לחשוש ממניה שקצת תרד(נכון בתקופות קיצוניות או בצורך מיידי בכסף אין ברירה).

לפני שבוחנים תשואות חשוב לבחון עמידה בלחץ ופיתוי – התוצאות יגיעו בהמשך

הסיפור על אפקט הפרפר ידוע, משק הכנפיים העדין שלו יכול לגרור אחריו שרשרת אירועים שלכאורה לא יתכן שפרפר עשה. גם משקיע שעובר ממניה אחת לשניה, בלי למצות את הפוטנציאל של המניה בה השקיע ועובר ללא אבחנה או סדר, היגיון וארגון מסויים ייצור אפקט של הדרדרות שתוביל אותו לחשוב ולהרגיש ששוק ההון בעצם רק יורד ולא ניתן להרוויח בו, כשבפועל רק פעולות הדילוג שלו גרמו לו לרדת בזמן שיתכן והכל עלה, רק לא בנוכחותו.

אפקט הפרפר מול אפקט המשקיע, ישנם פרפרים בכל מיני צבעים שיורדים ביום אביב נעים, מביאים במתנה ריחות שדה וקצת אבקה וגם דרישת שלום חמה מקרן שמש מתוקה. הפרפרים שמחים ומלבלבים, בשיר ואולי גם בחיים, להם יש סבלנות ואין השפעות, לנו המשקיעים תמיד יהיו השפעות, לחצים וצרכים וכמובן פיתויים. משקיע לטווח ארוך, שבחן בדיוק כמו הפרפר חברה לעומד כמו שהפרפר בחן את הפרח, יבחן ביכולת העמידה בפיתוי והלחצים הקיימים באופן טבעי, מי שיצליח לעמוד בהם יצליח להשיג את התוצאות, מבחן חשוב עוד לפני הצגת תשואות שיכולות להיות מקריות לפעמים.

השאר תגובה