קרנות מחקות
QCLN זוהי קרן מחקה שלעומת קרנות אחרות לא מחקה מדד ולא מחזיקה רק בחברות לייצור חשמל נקי אלא גם בחברות של רכבים חשמליים שכאמור היה אחד הטרנדים החזקים בשנת 2020 וככל הנראה ילווה אותנו בשנים הקרובות. בנוסף לרכבים מחזיקה גם בחברות פיתוח של טכנולוגיות חדישות לאנרגיות ירוקות. לדעתי, כל אלו נותנים לה יתרון על קרנות האנרגיה הירוקה האחרות ובכלל נושא האנרגיה היורקה לדעתי יהיה מאוד חזק בשנים הקרובות במיוחד בדגש על כניסתו של ג’ו ביידן לתפקיד שכבר ביומו הראשון כנשיא הצהיר כי ארצות הברית תחזור להסכם האקלים והציב יעדים להפחתת זיהום. כמו רוב הקרנות המחקות הקרן מחלקת דיבידנד של 0.27% שולי מאוד אך בכל זאת לא מזיק. לדעתי כמו בכל הקרנות המחקות הסיכון נמוך מאוד בגלל עבודת המחקר וביצוע האיזונים של בתי ההשקעות וכמו כן העליות יהיו משמעותיות מכיוון שהעולם הולך חזק מאוד לנושא האנרגיות הירוקות.
VGT זוהי קרן מחקה מדד ה – MSCI-טכנולוגיות מידע , כל תחום הטכנולוגיה בעידן הקורונה פרח מאוד ואני מעריך כי ימשיך לצמוח בצורה משמעותית מכיוון שככל שהזמן יעבור יבינו וימצאו עוד ועוד פתרונות טכנולוגיות ופיתוחים להתמודדות החיים בעידן קורונה והמשך החיים כסידרם בזכות הטכנולוגיות. מה שיעלה מאוד את המדד וכמובן את הקרן. כמו רוב הקרנות המחקות הקרן מחלקת דיבידנד של 0.83% שולי מאוד אך בכל זאת לא מזיק. לדעתי כמו בכל הקרנות המחקות הסיכון נמוך מאוד בגלל עבודת המחקר וביצוע האיזונים של בתי ההשקעות וכמו כן העליות יהיו משמעותיות מכיוון שהעולם הולך לכיוון הטכנולוגי בכל הכח.
VO זוהי קרן מחקה מדד – MID CAP. אני מאוד אוהב את מניות הביניים לדעתי קיים בהן סיכון אבל פוטנציאל הגידול שלהן עולה על הסיכון ולכן פה התעוזה שווה לי וכמובן מתאזנת ע”י בית ההשקעות שעושה את הבדיקות והמחקר בשבילי. כמו רוב הקרנות המחקות הקרן מחלקת דיבידנד של 1.46% לא גבוה אך בכל זאת לא מזיק. לדעתי כמו בכל הקרנות המחקות הסיכון נמוך מאוד בגלל עבודת המחקר וביצוע האיזונים של בתי ההשקעות והקרן הזו תספק תשואות גבוהות לאורך זמן.
VOOG זוהי קרן מחקה מדד – S&P 500 חברות גדלות/מתפתחות כמו מניות הבניים גם כאן לדעתי קיים פוטנציאל גידול אדיר מעצם כך שהמניות מוגדרות מתפתחות כאשר הסיכון נמוך באופן יחסי מכיוון שהן חלק מהמדד מהחשובים בעולם S&P 500 שעושה ביקורת וועדות קבלה לכל חברה שנסחרת בו. כמו רוב הקרנות המחקות הקרן מחלקת דיבידנד של 0.89% שולי מאוד אך בכל זאת לא מזיק. לדעתי כמו בכל הקרנות המחקות הסיכון נמוך מאוד בגלל עבודת המחקר וביצוע האיזונים של בתי ההשקעות וכמו כן הקרן הזו תספק תשואות גבוהות לאורך זמן.
חברות/מניות גדולות
AMZN – אמזון כולם מכירים את אמזון כחברה קמעונאית מהגדולות בעולם מה שאולי פחות מכירים או לפעמים שוכחים זה העובדה שאמזון עוסקת בכל תחום אפשרי, לחברה יש חוות שרתים ענקיות ובמספר מדינות ויבשות ברחבי העולם המספקים שירותי מחשוב בענן, בין החברות המאוחסנות אצלה זו נטפליקס הגדולה והמוכרת והפחות מוכרות הן חברות פיננסים הודיות ואירופאיות שנתמכות בשירות זה ובעצם זהו העוגן מהגדולים ביותר של החברה המספק לה מנוע צמיחה אדיר. בנוסף והמובן מאליו לכאורה אלו שירותי המכירה והמשלוחים שמשרתים את כל העולם, מעגבניות ועד סלונים מקררים ובגדים הכל מהכל נמכר ונשלח ע”י אמזון. לאמזון גם שירותי סטרימינג ולאחרונה גם הודיעו כי ישיקו שירותי גיימינג משולב ספורט כדי להיכנס לתחום שמתחיל להתעורר בעיקר בארה”ב. לכן אמזון לדעתי היא אחת החברות החזקות בעולם ועם תכנון עתידי סדור ויציב לגידול מתמיד והתרחבות מה שיספק לתיק תשואות טובות למרות שמניית החברה נראת יקרה מאוד ואולי זהו הדבר שיניע עוד עליות מכיוון שישנה ציפייה גדולה בין האנליסטים לכך שהחברה תבצע ספליט למניה פעולה שגרמה למניות גדולות וטובות אחרות(טסלה, אפל, נטפליקס עוד ועוד) לעלות בעזרות ומאוד אחוזים בגלל הסחירות הגבוה והציפייה לעליה בביקוש המסחר בה. ולדעתי תספק תשואה גבוה לתיק מול סיכון קטן יחסית.
DIS – דיסני כמו אמזון גם דיסני מוכרת בעיקר בתחום אחד, סרטים מצוירים, אז זהו שלא רק בכך הם עוסקים. כן זה העיסוק המרכזי שלהם וסביבו מתנהלת החברה אך זה מה שמאפשר לחברה לקדם אפיקים מקבילים ומתפתחים. לחברה ישנו שירות סטרימינג חזק מאוד DIS+ בו כמובן ישנם את כל תכני דיסני ולא הרבה יודעים אבל רק לפני שנתיים חברת דיסני רכשה ומיזגה אליה את חברת FOX המחזיקה בזכויות על סרטים וסדרות מהגדולים בעולם, כדוגמת סימפסונס, X-MEN, ארבעת המופלאים ועוד ועוד מה שמגדיל בצורה אדירה את נתח השוק שלהם מבחינת שידורים, תכנים ומזכרות/מוצרים נלווים. לכן דיסני לדעתי היא חברה גדולה יציבה ובעלת פוטנציאל גידול יציב וגבוה ולדעתי תספק תשואה גבוה לתיק מול סיכון קטן יחסית.
CSCO – סיסקו חברת סיסקו אחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם מספקת פתרונות תקשורת ומחשוב כמעט בכל יבשת ומדינה בעולם. חתומה על הסכמי אספקה מול ממשלות רבות בעולם בניהן ישראל, גרמניה ארה”ב ועוד. בין הפתרונות של חברת סיסקו ישנה הטכנולוגיה של ועידות הוידאו הקבוצתיות ה VC לסיסקו פתרונות איכותיים ומוכרים שנתנו מענה בתקופת הקורונה ולדעתי ככל הנראה ימשיכו להתפתח ולהיות מבוקשים להמשך. החברה גדולה ויציבה מאוד בעלת שם עולמי ידועה כמותג על לאיכות. בנוסף CSCO מחלקת דיבידנד של 3.18% בשנה. לכן סיסקו לדעתי היא חברה שחשוב שתהיה בתיק ההשקעות ותספק תשואות אמנם לא גבוהות במיוחד אך יציבות לאורך זמן.
GOOG – גוגל גם היא חברה שנדמה שעוסקת במנוע חיפוש ושירותי מייל. אז זהו שממש לא! גוגל הינה תאגיד ענק החולש על תחומים רבים שכולנו משתמשים ביום יום בלי לשים לב בכלל ועם שאיפות לגידול ופיתוח שרק יעצימו את התאגיד. עיקר הכנסות החברה מגיע מפרסום, כמעט בכל אתר(כמו בחובבסט-HOVEVEST) גוגל מאפשרת לשים פרסומות שלה, קטנות צנועות פשוטות אך יעילות ומכניסות מיליארדי דולרים בכל שנה. YOUTUBE אין כמעט אדם בעולם שלא רואה סרטון אחד ביום וגם בו קיימות הפרסומות המכניסות. גוגל בין היתר היא גם מפתחת מערכת ההפעלה של מכשירי האנדרואיד, מיליוני מכשירים סלולאריים ברחבי העולם. לגוגל גם השאיפה ליצור רכב אוטונומי או לפתח יכולות כאלו ואחרות התורמות לרעיון מה שמכניס אותה לטרנד הרכבים החכמים/חשמליים/אוטונומיים שלדעתי יהיה משמעותי מאוד בשנים הקרובות. לכן כמו אמזון גם גוגל לדעתי היא אחת החברות החזקות בעולם ועם תכנון עתידי סדור ויציב לגידול מתמיד והתרחבות מה שיספק לתיק תשואות טובות למרות שמניית החברה נראת יקרה מאוד ואולי זהו הדבר שיניע עוד עליות מכיוון שישנה ציפייה גדולה בין האנליסטים לכך שהחברה תבצע ספליט למניה פעולה שגרמה למניות גדולות וטובות אחרות(טסלה, אפל, נטפליקס עוד ועוד) לעלות בעזרות ומאוד אחוזים בגלל הסחירות הגבוה והציפייה לעליה בביקוש המסחר בה. ולדעתי תספק תשואה גבוה לתיק מול סיכון קטן יחסית.
IAC – InterActiveCorp את החברה אינטראקטיב קורפ אני אציין תחת הקטגוריה חברה/מניה גדולה, אמנם לא כולם באמת מכירים אותה אבל היא גדול ועוצמתית יותר ממה שנדמה לנו. אינטראקטיב היא חברת אחזקות אמריקאית המחזיקה במותגים בכ 100 מדינות ברחבי העולם בעיקר בתחום המדיה והאינטרנט ולאחרונה רכשו גם 12% בחברת MGM המחזיקה מלונות ובתי קזינו ברחבי העולם וכמובן זכויות על סרטים. החברה מגדילה משנה לשנה את אחזקותיה ובהתאם את ההכנסות ומשפרת משנה לשנה את הרווחיות. לכן אינטראקטיב לדעתי היא חברה גדולה ומתפתחת ובעלת פוטנציאל גידול גבוה ולדעתי תספק תשואה גבוה לתיק מול סיכון קטן יחסית.
חברות/מניות גדולות
BIG – BIG LOTS פועלת כחברה קמעונאית בארה”ב, כמו שכבר ציינתי לדעתי תחום קמעונאות הוא תחום שדווקא במשבר הקורונה התחזק מאוד. החברה פועלת בדומה ל WALMART, ומוכרת מוצרים בכל הקטגוריות מאוכל ועד מוצרים לבית, אלקטרוניקה, רהיטים ומצורי בניה, כל מה שאנשים יקנו הם מוכרים. נכון לפברואר 2020 לחברה יותר מ 1400 חנויות ב 47 מדינות בארה”ב ואתר מכירות אלקטרוני. ערב משבר הקורונה במרץ 2020, המניה נסחרה באזור של 27$ בשיא המשבר הגיע ל 10$ היום המניה כבר נסחרת באזור ה 60$ וכמו שזה נראה הזרוע עוד נטויה. מבחינת המדדים הפיננסים וניתוח של ממדי החברה היא נמצאת גבוה מאוד כאשר נתח השוק שלה נכון להיום קטן באופן יחסי. בנוסף BIG מחלקת דיבידנד של 2.01% בשנה. לכן ביג לוטס לדעתי היא חברה עם פוטנציאל גידול גבוה מאוד ולדעתי תספק תשואה גבוה לתיק מול סיכון קטן יחסית.
NIO חברה סינית של רכבים חשמליים, מכונה טסלה הסינית. ככזו היא שואפת להפיץ את רכביה ושלל פיתוחיה הטכנולוגים בעולם כולו ביכולות מערכתיות כמו שרק לסינים יש. עוצמה ותמיכה מהממשלה הסינית מול הרצון של העולם כולו להנות מרכבים חשמליים, לא מזהמים בקידמת הטכנולוגיה וככל הנראה יהיו זולים יותר מאשר מותג העל המקורי טסלה. לחברת ניו פיתוחים של סוללות קטנות בעלות טווחים גדולים, החלפת סוללות, פיתוח עתידי של רכב אוטונומי וכהמשך לכך שירותי הסעה/מוניות אוטונומיות לחלוטין. לכן ניו לדעתי היא חברה עם פוטנציאל גידול אדיר המשלב איתו תנודתיות גבוה מאוד אך לדעתי לכיוון אחד ברור של עליות. לדעתי ניו תספק תשואה גבוה לתיק מול סיכון לא קטן אך שווה את התעוזה.
LAZR – Luminar Technologies לומינאר טכלוגיות הינה חברה אמריקאית העוסקת בפיתוח חיישנים וטכנולוגיות(LIDAR) המיועדים להיות משולבים ברכבים אוטונומיים לקראת עידן חדש בו על הכביש יהיו רק רכבים אוטונומיים. כמו ניו גם חברת לומינר טכנולוגיות מגלמת בתוכה פוטנציאל אדיר של צמיחה מעצם הרצון של העולם והציפיה למעבר לרכבים אוטונומיים. לדעתי בשנים הקרובות יתנהל מרוץ אחרי הרכב האוטונומי הראשון וכולם ירצו לקחת בו חלק. לאחרונה הודיעה חברת VOLVO על שיתוף פעולה עם חברת לומינאר טכנולוגיות. לכן, לדעתי החברה והמניה Luminar Technologies מגלמת פוטנציאל גידול ועליה מתמיד בשנים הקרובות אך כמו ניו משלב איתו תנודתיות גבוה מאוד אך לדעתי לכיוון אחד ברור של עליות. לדעתי לומינאר טכנולוגיות תספק תשואה גבוה לתיק מול סיכון לא קטן אך שווה את התעוזה.
STRA – Strategic Education חברה שהיא מכללה לתארים ראשונים, שניים והסמכות מקצועיות. לחברה 77 קמפוסי לימוד שונים הפרוסים במזרח ארה”ב בנוסף מספקת יכולות לימוד מרחוק שכאמור בעידן הקורונה התגלו כיעילים ומבוקשים מאוד. לחברה יכולות מתקדמות ללימודים מרחוק ונסיות של שנים בתחום. המדדים הפיננסים של החברה מעידים על עוצמה ויכולת התפתחות ומדד רווחיות גבוה מאוד. לדעתי השילוב של ביקוש ללימודים מרוחקים והנסיון בתחום שנותן להם יתרון על מתחרים עתידיים שם את החברה במקום גבוה וטוב להתפתח ולהגדיל הכנסות ורווחים. בנוסף STRA מחלקת דיבידנד של 2.72% בשנה. לכן, לדעתי החברה מגלמת פוטנציאל גידול ועליה מתמיד בשנים הקרובות שלדעתי יקבעו את השינויים שהקורונה הביאה לחיינו. לדעתי STRA תספק תשואה גבוה לתיק מול סיכון קטן יחסית.
גילוי נאות: מחזיק ישירות במניות ובקרנות המצויינות בסקירה וככזה אני בעל עניין אישי בהן. האמור מוגש כבסיס למחקר ראשוני — אין לראות בכתוב המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך, לרבות ניירות הערך שהוזכרו לעיל, ו/או כייעוץ השקעות ו/או כתחליף לייעוץ השקעות המותאם לצרכיו המיוחדים של כל אדם